Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Sport

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3
Autor Poruka
 Naslov: Re: srbija vs rvacka-rukomet
 Post Postano: 29 sij 2012 13:58 

Samo jedno dobro krilo pravi ogromnu razliku. Nama samo što je Nikčević dao onih par golova na startu, kada je vaš selektor rekao čuvenu: "razvucite malo, ne mogu nam ništa sa spoljnih pozicija" - donelo je prevagu na našu stranu ;)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 14:03 
Administrator

Shaka Zuluf je napisao:
Ne znam da li pričamo o istoj utakmici: vi ste probali da igrate čvrsto, ali vam sudije/okolnosti/šta god to nisu dozvolile?
Posle prva 2-3 čvrsta starta gde su vam sudije dodelile isključenja, vi ste počeli igrati mekše?

Ne radi se o tome. Obje repke su igrale mekano sto nije odlika rukometa nego labudjeg jezera ili kosarke.
:rotfl:

Citat:
Odbrane su se promenile, kaže on, sada se guraju i biju po dvojica na napadača - tako ga odvale, a opet ne rizikuju isključenje :)

Nema tu nista novog, rukomet se tako igra desetljecima. Uvijek se moralo pomoci igracu u gabuli ali opet tako blokirati da napadac ne pronadje sada slobodnog suigraca. Jedan na jedan dugo ne igra jer napadac lako okrece obrambenog igraca i daje gol/izbori sedmerac/uvali loptu pivotmenu. Baliceva cijela karijera se osniva na tome da uz pomoc svoje velike startne brzine jedan obrambeni igrac nema nikakve sanse. Blok od jednog igraca na vanjskog jos kod Pere Metlicica nije nista znacio.
Kod obrane 6:0 samo vanjski donose prevagu, shutem dok im pivotmen cisti prostor, navlacenjem na izlazak dva obrambrna igraca pa trazenjem pivota ili krila.
Prosto ko pasulj.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 14:07 
Administrator

CHROMEX je napisao:
Jel sam možda ja kriv što protiv 6:0 obrane nemamo krila.Sjeti se malo naših krila prije, nikakva obrana nije smetala.

Jos jednom, kod 6:0 obrane krila nema jer nema prostora ni kuta za njih. Mi imamo i dalje odlicna krila, ali vanjski su ti koji moraju obranu izvuc na 5:1 i tako omoguciti krilima da disu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 14:14 

Kinta, matematika ti se baš i ne slaže. Naša reprezentacija gotovo da ne igra ništa osim 6-0 odbrane, a opet su nam Nemac Krecmar i onaj Danac svojevremeno decu pravili.
Kada je krilu potrebno 5 koraka i 6 metara zaleta da nešto napravi - to je "piši propalo" varijanta ;)

Više se ne igra sa pomaganjem igraču u gabuli, nego se ozbiljne odbrane pomeraju tako da se izbegne da igrač odbrane uopšte bude u gabuli. Deluje prosto u priči, sli je u stvarnosti jako komplikovano i užasno iscrpljujuće.
Detalj na koji mi je buraz ukazao: da li si i koliko puta na prvenstvu video da neki od centralnih igrača odbrane koji igra i u napadu, uputi šut na gol u prvih pola minuta napada? Nema šanse, duša u nosu :)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 14:16 
Administrator

Shaka Zuluf je napisao:
Kinta, matematika ti se baš i ne slaže. Naša reprezentacija gotovo da ne igra ništa osim 6-0 odbrane, a opet su nam Nemac Krecmar i onaj Danac svojevremeno decu pravili.
Kada je krilu potrebno 5 koraka i 6 metara zaleta da nešto napravi - to je "piši propalo" varijanta ;)

Više se ne igra sa pomaganjem igraču u gabuli, nego se ozbiljne odbrane pomeraju tako da se izbegne da igrač odbrane uopšte bude u gabuli. Deluje prosto u priči, sli je u stvarnosti jako komplikovano i užasno iscrpljujuće.
Detalj na koji mi je buraz ukazao: da li si i koliko puta na prvenstvu video da neki od centralnih igrača odbrane koji igra i u napadu, uputi šut na gol u prvih pola minuta napada? Nema šanse, duša u nosu :)

he he o tome i pricam
ocito se nesto ne razumijemo

Povratak na vrh 

Post Postano: 03 vel 2012 23:08 

Al sva vaša priča pada u vodu... kad imaš Balića u ekipi i Golužu za trenera...
Morao sam, a vi pričajte i dalje o taktici i svemu...

Povratak na vrh 

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Početna » Ostalo » Sport

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club