Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Sport

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: srbija vs rvacka-rukomet
 Post Postano: 28 sij 2012 15:53 

Hvala Drazenko,zasluzili su decki i vise od 5-og mjesta.Sa Srbijom utakmica je bila rasterecena pritiska,oni su odmorili igrace a nama je bila potrebna pobeda pa.....
Ubedljivo najpokvarena ekipa koju sam video su Slovenci,onaj ko je gledao zna o cemu pricam a o sudijama je suvisno i pricati.... :vom: ,i laiku je jasno kad vidi da su sutirali 11 sedmeraca a mi samo dva-i to u prvom poluvremenu ali....niti pederska posla nisu uspela pomoci...Pitaj strucnjaka,ak oces da odredjena ekipa pobjedi samo im dozvoli da budu agresivni.Bila je situacija pri kraju kad su nam povredili cak trojicu u roku od 30-tak sekundi....
Utakmica Srbija-Hrvatska je bila kvalitetna kako sam i mislio.Dve jake odbrane i odlican napad....Stanic je ukljucio neki mod,samo jedna odbrana u prvom poluvremenu i.....100 u drugom !!! Bilo je jezivo za gledanje jer znas da na svakog suta sledi odbrana :)
Neznam za finale,trebalo bi da Srbija dobije ali da ne zaboravimo da Danci imaju jos par igraca plus-njihova ekipa igra sa 9 !!!.....kao prilog:ne zaboravite kako su nas dobili sa 1 gol razlike !!!Favorizirani su zbog necega,videcemo-EU ce to pokazati na mala vrata....
Sve u svemu-cestitke i nadam se da ce titula u komsiluk :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 03:52 

Čestitke Srbiji na zasluženoj pobjedi!

Ne znam što Chromex priča da Goluža nije kriv... u biti i nije, kriv je Gobac koji ga je postavio... jebeš trenera koji je toliko glup kao Goluža...
Samo se nadam da ćemo izgubiti i od Španjolaca... barem 5 razlike...

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 05:18 

Ovo je bila najnježnija rukometna utakmica koju sam ikada gledao. I jedni i drugi kao da su igrali sa rezervom. I još uvijek ne razumijem kako trener koji je u životu trenirao samo jedan bezvezni klub može biti izbornik?! Pa nećeš valjda na reprezentaciji skupljati iskustvo?! Goluža je bio bezvezan igrač, a takav će i trener biti.
Ali dobro je za viditi da se opet razvija jedna okosnica igrača koji se mogu boriti za sam vrh. I to veseli.
Čestitka susjedima na rezultatu, ali sam dojma da je Srbija prije imala puno puno jače igrače nego ove što sam vidio sada.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 09:46 
Administrator

Phil je napisao:
Ovo je bila najnježnija rukometna utakmica koju sam ikada gledao. I jedni i drugi kao da su igrali sa rezervom.

Zbog svega sto se dogadjalo igraci su vodili ljubav a ne rat. Da je imalo zaiskrilo posljedice bi bile gadne. Igraci obje strane su bili svjesni odgovornosti i profesionalno su odigrali onako kako su morali. Da je utakmica neregularna to smo znali puno prije pocetka. Srecom suci nisu utjecali na rezultat jer nisu ni imali puno posla. Velim srecom jer iovako su donosili smjesne odluke.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 11:26 

slika

Da ne preterujemo sad :afz:

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 12:10 
Moderator

Malo o Goluži.Cijeli život je bio rezerva Baliću.Sve je jasno, a budaletina koja ga je postavio nek se zamisli malo o budućnosti rukometa kod nas.
Danas zavijam za Srbe, zaslužili su, ali ih to na žalost neće spasiti, danci su pametniji od rvata.
Prva tekma, pa ne vjerujem da ćemo pobijediti, naši su naučeni na pobjede, a jedan poraz ih sroza, dakle espana dobija sa 12 razlike.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 13:20 
Administrator

CHROMEX je napisao:
Malo o Goluži.Cijeli život je bio rezerva Baliću.Sve je jasno, a budaletina koja ga je postavio nek se zamisli malo o budućnosti rukometa kod nas.

Nemoj tak. Ako je netko bio i los igrac ne znaci da ce biti los trener ili sportski sudac. To jednostavno imas ili nemas. Chervar nije ni cuo za rukomet dok nije usao u njega, ali Chervar bi uspio i u skijanju i bungee jumpingu kao trener. Ali opet o Chervaru nemam neko posebno misljenje kao treneru, pedagogu ili slicno. On jednostavno ima ono nesto. Mislim da Goluza nama, a mozda i grijesim. Ali Goluzu i ne smatram krivcem. Nasi su mogli osigurati pobjedu u prvom pluvremenu. Nisu jer su zakucali zicere. Goluza tu nije mogao pomoci. U drugom polovremenu krila su zbog 6:0 obrane bila i dalje odsjecena. Vanjski nisu iskoristili sto su trebali. Igrali smo bez Balicevih lucidnih poteza, kontri i polukontri nije bilo ...
Jednostavno smo izgubili jer smo bili losiji. Krivca nema. Da smo si mogli priustiti musku igru vjerujem da nebi izgubili. A za to cemo pricekati Bec, Torino, Madrid ...

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 13:42 

Ne znam da li pričamo o istoj utakmici: vi ste probali da igrate čvrsto, ali vam sudije/okolnosti/šta god to nisu dozvolile?
Posle prva 2-3 čvrsta starta gde su vam sudije dodelile isključenja, vi ste počeli igrati mekše?

Hajde da se ne lažemo ;) posle utakmice sam pričao sa rođakom, rukometnim golmanom. Trenutno brani u Luksemburgu, otac mu je bio opasno dobar rukometaš. Porodica je ceo život u rukometu, a ne znam nijednu porodicu više apolitičnu od njih.

Elem, kaže brat: ne pamti da je gledao prvenstvo sa ovako jakim i ozbiljnim odbranama :kuc:
Poenta njegovog stručnog izlaganja i mog laičkog slušanja istog je da čvrsta igra ne znači isključivo startove koji završavaju sa otvorenim prelomima, kao i da se celo prvenstvo ne postiže mnogo golova a isključenja opet ima jako malo. Odbrane su se promenile, kaže on, sada se guraju i biju po dvojica na napadača - tako ga odvale, a opet ne rizikuju isključenje :)

Vaša sudbina je sudbina svih jednom velikih ekipa - stariji su sve lošiji, a ne možeš ih tako lako zameniti. U Barsi trener može da izbaci Ibrahimovića i dovede drugog igrača, nema potrebe nešto mnogo da se pravda. A kada selektor izbaci nekada velikog igrača, cela nacija selektora mu sedne na život.
Naši su, sa druge strane, ekipa omalovažavana već godinama, ponajviše od medija i navijača iz Srbije. Verovatno im se skupilo dovoljno inata (našeg najboljeg proizvoda :) ) da pokažu šta mogu, čak i preskoče svoje objektivne mogućnosti.

P.S.
Danas ćemo odrati Dance :)

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 13:49 
Moderator

Dobo neću. Ali sjetimo se Zagrebačke Arene, 15.000 ljudi finale s francuzima.Ko popuši?
Zna se, onda su bili bolji, Lino je još vodio repku.
Naravoučenije: nit publika, nit suci ne daju pobjednika, samo igra, a mi je nismo imali.Jel sam možda ja kriv što protiv 6:0 obrane nemamo krila.Sjeti se malo naših krila prije, nikakva obrana nije smetala.Dobri igrači-loše vodstvo to smo mi.Sad pogledaj s espanom kak buju nas rasturili.
I nadam se ode Goluža u neki pretinac povijesti, da ga niko ne izvadi nikada, pa ni harry potter.

Povratak na vrh 

Post Postano: 29 sij 2012 13:52 
Moderator

Danas ćemo odrati Dance :) kaže shaka

pa i ja se nadam, bit će mi lakše.

Povratak na vrh 

[ 26 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3  Sljedeća

Početna » Ostalo » Sport

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.