Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Svijet

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Microsoft se odriče svoje djece
 Post Postano: 16 kol 2015 11:49 

Lis je napisao:
Sve u svemu, bio sam zadovoljan do trenutka kad sam htio instalirat neke programe koji su mi trebali.

Ukoliko ti trebaju neki strucni alati tipa CAD-a i takvih onda te u potpunosti razumijem.. Ali ako ne, onda si u krivu, u linuxu postoje dostojne zamjene za sve drugo, pa i bolje nego neki programi koje su ljudi nauceni koristiti.. U to ukljucujem i Photoshop koji je mnogim ljudima izgovor, ali neopravdano jer postoji puno bolji (barem po meni) GIMP

Citat:
Instalacija i brisanje je blagi uzas, i u tom dijelu je linux kilometrima daleko iza windowsa. A povrh svega nisam imao pojma sto i gdje je instalirano.

Opet se ne slazem, naravno ovisi sto si probao, ali kako god bilo vecina distribucija ima neki Software Centar ili neki Store ili sto vec i od tamo je doslovno klik instalacija i deinstalacija.. Mnoge distribucije cak imaju i klik pakete (ukoliko ih nema u repozitoriju) koje opet nije problem instalirati...
A to sto neznas kamo ih je intsalirao je svojevrsna zastita od korisnika jer ionako ne moras tamo nista dirati, ako je bas nesto i potrebno onda se sredi kompajiranjem drugacijih postavki programa a ne tako..

Citat:
Ni linux nije imun na viruse i ostalu gamad...

I opet se necu sloziti, jer je linux malo drugacije poslozen iznutra i zapravo ga je prilicno tesko exploitati, naravno ukoliko sam korisnik ne naoravi nesto glupo sa cime ce olaksati takve radnje... U pravilu na linuxu nema virusa, mozda pokoji ispadne ali ne moze uciniti neke znacajnije (citaj nikakve) stete sistemu..

Citat:
i na kraju je ispalo da je meni kao obicnom juzeru Linux je postao potpuno nezanimljiv i nepotreban.
Mozda ce nekome ko linux koristi godinama ovo gore izgledat smijesno, ali meni je bio prst u oko.

Samo cu ponovit ono sto i kazem ljudima inace.. LInux nije windows i ne radi kao windows i ljudi uvijek dodu sa nekim takvim ocekivanjima, sto je nazalost krivo, pokusaj se prilagoditi sistemu ili jednostavno koristi windows i 100 njegovih problema koji ne postoje u linuxu.. :D
Ali u danasnje vrijeme reci da je linux iza windowsa polako granici sa lijenoscu korisnika jer je linux daleko dogurao, drugi problem tu je robovanje navikama jer se ljudima ne da mijenjat nacin rada i razmisljanja...

Citat:
slika

Ocekujem drvlje i kamenje, pa da se malo zastitim :)

Nema drvlja i kamenja.. :D Koristi sto zelis... :D
Ali zamisli da nikad nisi koristio windows i neznas sto je to.. I onda se upoznas sa racunalom na kojem je linux i naucis raditi tako kroz godine.. E onda zamisli iz te perspektive da ti neko da windows kad si naucen na linux, bilo bi isto ako ne i puno gore jer bi se nasao sa 100 problema koje linux nikad nije imao..

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 kol 2015 15:07 
Moderator

Netko je spomenuo Gimp...da, dobar je...ali neupotrebljiv (bar onda kada sam ga isprobavao) zbog nepodrzavanja 24 i 32 bit colorspace te posljedicno tome rad u CMYK-u. Budem probao zadnju verziju...zabiravio sam na njega s obzirom da adobe paket radi normalno.

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 16 kol 2015 15:17 

fek0 je napisao:
Netko je spomenuo Gimp...da, dobar je...ali neupotrebljiv (bar onda kada sam ga isprobavao) zbog nepodrzavanja 24 i 32 bit colorspace te posljedicno tome rad u CMYK-u. Budem probao zadnju verziju...zabiravio sam na njega s obzirom da adobe paket radi normalno.

Od verzije 2.9.2 (mislim) je podrzano...

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 01:18 

Gentoo je pravi izbor za naučiti linux
od 2004 do 2010 gentoo + xfce i lxde

a sad više nemam slobodnog vremena pa je dobar i obični Ubuntu :radim:

RHEL je na svim bitnim cluster serverima u firmi
a u zadnje vrijeme imamo i nešto mlađarije koja se kune u ClearOS

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 13:40 
Moderator

Iz win 10 eule:

Kod:
"We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices."

Nema više piratskih programa MS će vam skenirati PCje i spriječiti korištenje piratskih programa :beljise_har:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 13:56 
Moderator

spavle...ti to govoris kao da nece biti hack windoza koji će sve te kretenarije maknuti...kao i inače. vjerojatno će biti riješeno i prije samog izlaska...nije da je neki problem, s obzirom na rupavost sistema koji je extra podoban za exploit bilo kakve vrste.

:zu:

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 14:15 
Moderator

Kada bi se bavio takvim stvarima i bio u takvim društvima rekao bi da se intezivno radi na tome , ali pošto nisam mogu samo ćutati :zu:

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 14:23 

Da stvar bude bolja to sve im automatski omogucujes prilikom konfiguracije kompa... Naravno u doljnjem desnom cosku postoji opcija "Advanced nesto" gdje mozes zabraniti bilo kakvo zadiranje u privatnost i slanje osobnih podataka, samo sto je vjestim dizajnerskim manipulacijama dobro zamaskirana, tj. ne obraca se paznja na nju...

Ali ali :) , ne vjerujem da si nisu neku rupu ostavili gdje ce svejedno moci kontrolirati korisnike, mislim na neku zakopanu opciju koju kao fol mozes iskljucit, samo je treba naci...

A exploita se necu doticat jer je opce poznato da se sve odradi.. :D

slika

Povratak na vrh 

Post Postano: 17 kol 2015 14:37 
Moderator

Možeš "zabraniti" nešto ali podatci i dalje putuju ....

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 20 kol 2015 12:33 

A što se ljudi čude...ne poklanjaju upgrade zato što su dobri :) Uskočili su u istu vreću s googlom. Ili se pomiriš s tim ili koristiš nešto drugo, bez takvih korporativnih interesa, a počinje na L... :)

Sent from my Nexus 7

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh 

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sljedeća

Početna » Ostalo » Svijet

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club