Forum    FAQ

.

Početna » Ostalo » Svijet

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća
Autor Poruka
 Naslov: Re: Microsoft se odriče svoje djece
 Post Postano: 06 kol 2015 23:56 
Moderator

ne očekujem od linuxa da budu windowsi već da radi....a mint radi na svemu odlično. meni dovoljno. tko treba nešto više, taj će si i dati truda...slično kao i sa e-cig :D

Aromamizer, Ithaka,Oddy, Kayfun mini v2.1,UTA II, Vapor Giant

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 kol 2015 06:28 
Moderator

Aaaaaaaaaaaaaaahaaaa, skužio sam!!!!!

Mint je znači Kayfun :plus: :ali:

Povratak na vrh 

Post Postano: 07 kol 2015 08:08 
Moderator

Pa, kad tako usporedis...da...upravo tako.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 kol 2015 10:44 

Znači gejtsova velika ideja o cloud computingu se konačno realizira? Pod tim ne mislim na sam cloud computing nego na nezgodni fičr clouda, a to je da su svi podatci i sve akcije krajnjeg korisnika snimljene negdje. Prvi puta mu to nije prošlo jer mu je ideja bila previše prozirna a narod je onda još imao i ponešto mozga.
Kako se čini, sad će mu uspjeti u potpunosti.
Na W7 sam prešao jer jednostavno XP nema drivera za laptop, a čak i neke novije komponente za stolna računala zahtjevaju previše zavrzlame da se driveri instaliraju uz upitan završni uspjeh.
No što nakon W7?
Tu smo uz malo muke i truda još i imali neku privatnost podataka, koliko vidim, ta privatnost sa W10 potpuno nestaje.
Koji OS odabrati kad mirkosoft odluči ugasiti podršku za W7?
Pomalo dolazim u godine gdje me igrice na kompu prestaju zanimati i gdje nemam vremena za iste, no to ne znači da ne igram Diablo 2 i 3 još uvijek, te Starcraft. Jednom tjedno, ponekad i rijeđe sjednem pa potrošim par sati.
Te igre stabilno rade jedino pod mirkom koliko znam, svi portovi na linux su više muke nego zabave, a tog dijela djetinjstva se još uvijek ne želim odreći, nekako smatram da imam pravo na svoj malo komadić virtualnog svijeta u te dvije igre što ih igram.
I što sada, ok, ne sada, ali u budućnosti kada jednog dana prestane podrška za W7?
Pokušati i dalje petljati sa driverima u nadi da će sve ispravno raditi, ili se jednostavno odreći života kakvog sam poznavao od pubertetskih dana i računala kakvog sam poznavao od istih dana (a vjerujem da nisam jedini koji tako razmišlja), prebaciti se na linux i zaboraviti da su dobre igrice ikada i postojale?

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 kol 2015 11:08 

D-I-A-B-L-O je napisao:
Znači gejtsova velika ideja o cloud computingu se konačno realizira? Pod tim ne mislim na sam cloud computing nego na nezgodni fičr clouda, a to je da su svi podatci i sve akcije krajnjeg korisnika snimljene negdje. Prvi puta mu to nije prošlo jer mu je ideja bila previše prozirna a narod je onda još imao i ponešto mozga.
Kako se čini, sad će mu uspjeti u potpunosti.
Na W7 sam prešao jer jednostavno XP nema drivera za laptop, a čak i neke novije komponente za stolna računala zahtjevaju previše zavrzlame da se driveri instaliraju uz upitan završni uspjeh.
No što nakon W7?
Tu smo uz malo muke i truda još i imali neku privatnost podataka, koliko vidim, ta privatnost sa W10 potpuno nestaje.
Koji OS odabrati kad mirkosoft odluči ugasiti podršku za W7?
Pomalo dolazim u godine gdje me igrice na kompu prestaju zanimati i gdje nemam vremena za iste, no to ne znači da ne igram Diablo 2 i 3 još uvijek, te Starcraft. Jednom tjedno, ponekad i rijeđe sjednem pa potrošim par sati.
Te igre stabilno rade jedino pod mirkom koliko znam, svi portovi na linux su više muke nego zabave, a tog dijela djetinjstva se još uvijek ne želim odreći, nekako smatram da imam pravo na svoj malo komadić virtualnog svijeta u te dvije igre što ih igram.
I što sada, ok, ne sada, ali u budućnosti kada jednog dana prestane podrška za W7?
Pokušati i dalje petljati sa driverima u nadi da će sve ispravno raditi, ili se jednostavno odreći života kakvog sam poznavao od pubertetskih dana i računala kakvog sam poznavao od istih dana (a vjerujem da nisam jedini koji tako razmišlja), prebaciti se na linux i zaboraviti da su dobre igrice ikada i postojale?

:plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 kol 2015 12:18 
Moderator

Diablo 1 i 2 te starcraft rade bez ikakvih problema i peripetija na mintu.

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 kol 2015 14:41 

Al nema gushta do igrati Diablo u txt modu... moze i na mintu :plus:

Povratak na vrh 

Post Postano: 08 kol 2015 18:23 
Moderator

Corto_1973 je napisao:
Al nema gushta do igrati Diablo u txt modu... moze i na mintu :plus:

kak to mislis? nesto kao MUD?

Povratak na vrh 

Naslov:
 Post Postano: 09 kol 2015 11:59 

Mislim da je kompliciranost popularnih distri trenutno na tom nivou da za nekoga koji tek počinje potrebno je otprilike isto vremena i truda za savladati os za korištenje kao da krećeš sa windowsima. Za onih par tvrdoglavih igara i programa kojih nema pod linuxom (imenom i prezimenom, analognih ima za skoro sve) postoji wine, virtualke, dual boot i sl.

Sent from my Nexus 7

Daily drive: Russian 91%, Kayfun Lite Plus V2 klonjara, FT Nemesis x 2,
Ostalo: IGO-L x 2, ZMAX v3, Vamo V5, Chi You + AIOS hibrid, ASTRO + AIOS hibrid, Russian 91% klonjara, Taifun GT + ASTRO, Evolve Kick

slika slika

Povratak na vrh 

Naslov: Re:
 Post Postano: 09 kol 2015 18:02 

Dalmat je napisao:
Mislim da je kompliciranost popularnih distri trenutno na tom nivou da za nekoga koji tek počinje potrebno je otprilike isto vremena i truda za savladati os za korištenje kao da krećeš sa windowsima. Za onih par tvrdoglavih igara i programa kojih nema pod linuxom (imenom i prezimenom, analognih ima za skoro sve) postoji wine, virtualke, dual boot i sl.

Sent from my Nexus 7

Wine sam probao na Ubuntu, Kubuntu, i još nekoj distri koja mi je samo glavobolje zadala, pa sam joj i ime zaboravio, ali nisam uspio pokrenuti niti diablo niti starcraft. Može bit da je do mene, ali pratio sam uputstva korak po korak, pokušao valjda 50 puta sve iznova (uključujući i reinstalaciju kompletno OS-a jer sam mislio da se možda negdje nešto krivo zaljepilo u samom OS-u pa me koči) ali ništa. Ili bi radili intro filmići a ništa drugo nebi, ili bih imao zvuk bez slike, ili sliku bez zvuka i to u 16bit coloru, ali da proradi normalno- nema šanse.
Doduše, to je bilo prije 4-5 godina, taman kad sam popi*zdio sa xp-om i odlučio dati šansu linuxu. Možda se otada nešto i promjenilo...

Povratak na vrh 

[ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeća

Početna » Ostalo » Svijet

Trenutno korisnika: bot* i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Idi na:  
HR (CRO) by vaper club